O nama

Od 04.08. 2017. godine izdano nam je odobrenje od strane HANFE za obavljanje poslova faktoringa, te je s time Uxor grupa završila proces usklađenja sa Zakonom o faktoringu koji je stupio na snagu 01.01.2017.

UXOR Grupa d.o.o. osnovana je 2011. godine pod premisom stvaranja vrijednosti za investitore kroz društveno korisne komercijalne aktivnosti. UXOR Grupa fokusirala se na poslovne prilike u kojima svojim specifičnim znanjima, iskustvom i pristupom može stvoriti maksimalnu dodanu vrijednost za investitore i klijente kroz financiranje ili upravljanje komercijalnih aktivnosti koje su društveno odgovorne i korisne za okoliš.

UXOR Grupa poslovala je kroz niz fleksibilnih struktura u rasponu od stopostotnog vlasništva do raznih zajedničkih pothvata, partnerstva, udjela u dobiti i manjinskih udjela u projektima i društvima.

Primarni interes UXOR Grupe od osnivanja su slijedeće četiri industrije:

  • Poljoprivreda, stočarstvo i prehrana,
  • Obnovljivi izvori energije i energetska učinkovitost,
  • Razminiranje, delaboracija, reciklaža, deaktivacija i uništavanje streljiva i oružja,
  • Financijsko savjetovanje i usluge

UXOR Grupa je 2014. godine donijela odluku o uskladi s Zakonom o faktoringu donesenog od Hrvatskog sabora 15. srpnja 2014. godine te je sukladno zakonu nastavila pružati usluge faktoringa dok su ostale investicijske, upravljačke i investicijske aktivnosti prebačene u specijalizirana društva.

UXOR Grupa svojim klijentima stvara dodanu vrijednost primjenom potvrđenih znanja i iskustava u raznim područjima poslovanja koja sežu od investicijskog i komercijalnog bankarstva do upravljačkog savjetovanja, turizma, građevine, trgovine, policije i vojske.

UXOR Grupa svakom svojem klijentu daje predanu pažnju te iako najčešće nije prvo odredište svojih klijenata je najčešće prvo riješene za svoje klijente.

growth

UPRAVA DRUŠTVA

Janko Gogolja, Predsjednik uprave

Sandra Pezdevšek, Član uprave

NADZORNI ODBOR

Krunoslav Šimatović, predsjednik Nadzornog odbora

Mirsad Latović, zamjenik predsjednika Nadzornog odbora

Neven Tomić, član Nadzornog odbora